Poroke
Abraham-50
After Party
Modne revije

Poročne zabave / DJ Poroka / Wedding Party

 
   V zadnjih nekaj letih tudi pri nas v Sloveniji postaja čedalje bolj priljubljena poročna zabava, kjer namesto tradicionalnega ''Banda'' za vzdušje skrbi Dee Jay. Še dan danes je prisotno laično razmišljanje, da DJ-i predvajajo glasbo po svojem okusu pri zelo veliki glasnosti, vendar temu ni tako. Danes si DJ-i  na prireditvah, kot so na primer poroke v naprej organiziramo sestanek z naročnikom zabave, kjer se dogovorimo o samem poteku poroke, kakor tudi o glasbeni zvrsti, ki naj bi se predvajala. Ponavadi stranke kar same sestavijo ''Playlisto'' pesmi, katere so jim zelo všeč in si jih želijo slišati in na njih tudi zaplesati na svoji poročni zabavi. Prav tako, kot so pomembne priljubljene pesmi, je pomemben tudi seznam pesmi, ki si jih nikakor ne želite slišati na svoji poročni zabavi. DJ prav tako poskrbi za izvedbo otvoritvenega plesa mladoporočencev, plesa ženina z materjo in neveste z očetom, razrez torte itd.

Prednost DJ-a  pred ''Bandom'' je v tem, da ima DJ skoraj neomejen spekter glasbe, med katero izberete pesmi, ki so vam pri srcu, ''Band'' pa ima na razpolago le 200 do 300 pesmi, med katerimi sestavijo repertoar večera. Predvajana pesem ima originalno kvaliteto zvoka, oziroma predvajana pesem je prav takšna, kot jo poznate, pri ''bandu'' pa je hočeš-nočeš spremenjena in prirejena izvajanju določene skupine in seveda tudi glas pevca oziroma pevke je drugačen. DJ ima na prireditvi ob vnaprej dogovorjenih skladbah, tudi ogromno zbirko glasbe vseh zvrsti, vse od tradicionalne narodno-zabavne glasbe pa vse do modernih ritmov, kar v določenih momentih dopušča veliko improvizacije. V kolikor ste se odločili da želite zabavo obarvano malo bolj v latino ritmih, na sami zabavi pa se izkaže, da vašim gostom in tudi vam ustreza neka druga zvrst, se lahko DJ ob vaši želji temu primerno odzove.

  Na vaši poročni zabavi z DJ-em prav tako ne boste deležni dolgih premorov, ki smo jih vajeni pri glasbenih skupinah med eno in drugo ''rundo'', saj bo DJ brez prestanka predvajal glasbo v takem zaporedju, da takrat, ko bo plesišče polno, bo glasba bolj glasna, in zadostno nižji nivo glasbe, ko si družba želi pogovorov in druženja.

En glavnih razlogov zakaj se ljudje odločajo za poročne zabave z DJ-i pa je ob vsem naštetem tudi cena, ki je pri DJ-ih navadno nižja kot pri glasbenih skupinah, kljub temu, da nudijo širši repertoar in kvaliteto izvedbe posamezne glasbe. V ceno so ze zajeti potni stroski in nocitev!