Poroke
Abraham-50
After Party
Modne revije

2015 N*O*V*O* Poročni Ples Presenečenja - Brezplačna priprava

Začelo se je že pred nekaj poročnimi sezonami, ko je pri meni ledino zaoral par iz Münchna, na poroki v Kopru. Par si je zaželel poročni mix po lastni izbiri, ki bi bil "zmixan" v takem smislu, da bi se začel s klasičnim ljubezenskim plesom in nekje na sredini pesmi bi sledilo presenečenje s prehodom v čisto drugačno smer-zvrst. Takrat se spominjam, da je bil prehod iz Aerosmith-ove balade I don't want to miss a thing v tisti klasični RNB s 50 Centom in se je nato še nadaljevalo z nekaj prehodi.

Odziv publike je bil fenomenalen, saj je ta prvi ples resnično ostal skrivnost za vse svate, saj niti starši in priči nista vedeli zanj. Ko je glasba "zaskrečala" na sredini pesmi je publika obnemela, kajti vsi so pomislili na tisto najhujše, kar se lahko pripeti, da "zaturkira" pesem in to ravno pri prvem plesu mladoporočencev :-) Nato pa sledi element presenečenja, ko so vsi onemeli in šokirani, ter začneta ženin in nevesta s koreografijo. Svatje v trenutku doživijo tisti preobrat, ko začnejo žvižgati, ploskati in se smejati hudomušnosti ženina in neveste....

Ti plesi se navadno nekako spontano zaključijo s tem, da se priključijo tudi ostali svatje..... Na koncu sledi obvezen premor, da se zaploska ženinu in nevesti, ter se takoj nadaljuje s sorodnimi ritmi, da obstanejo svatje vsaj nekaj pesmi še na plesišču, nakar se nadaljuje po programu.

Za dobro izvedbo je ob dobri glasbeni podlagi (zahteven izbor pesmi) zelo pomembna koreografija, vendar se resnično izplača potruditi, saj je to ena velika dodana vrednost poročnega slavja. nekaterim se taka izvedba prvega plesa zdi preveč "Ameriška", nekateri drugi prisegajo na klasične pesmi, spet tretjim se to zdi že doživeto.... Meni osebno je še vedno zelo všeč in se še nisem naveličal :-)

Od letošnje sezone dalje, svojim strankam brezplačno izdelam tudi mix za poročni ples presenečenja. Mix se sestoji iz izbranih pesmi mladoporočencev v točno določenem redu. Sam mix se med izdelavo pošlje ženinu in nevesti, da podata komentarje in svoje zelje. Mix se toliko časa "frizira" dokler stranki nista zadovoljni :-)

PvN_zqJ1hME